Home Drepturile copilului
Drepturile copilului
Ajutarea copiilor cu dizabilitati PDF Imprimare Email
Drepturile copilului
Scris de punk17er   
Joi, 01 Iulie 2010 14:25

Buna,ma numesc Gina am 17 ani si as vrea ca acei copii cu dizabilitati,sa fie ajutati de catre voi cititorii articolului meu.Va rog sa intrati pe articolul meu si sa imi dati voturi.Ma gandesc mereu cum ar fi sa ma pun in locul acelor copii,DOAMNE cat pot sa sufere ,dar asta este cu unii oameni soarta este foarte dura. Poate unii oameni nu prea baga in seama aceste articole li se par absurde;se bucura pentru copii lor ca nu au aceste boli.Dar trebuie sa ne gandim si la altii nu numai la noi si la persoana noastra.Poate nici eu nu ma gandesc tot timpul la ei,dar cand vad cazuri nu imi pot lua gandul de la ei.Si noaptea cand dorm visez sa nu se intample asa ceva cu copii mei pentru ca se poate intampla orice.Unele mame isi parasesc copii cand ii vad in stare in care sunt.
Aceste mame nu ar trebui sa aibe copii!!!!!!

 
Mamele sociale - o sansa pentru copii abandonati PDF Imprimare Email
Drepturile copilului
Scris de punk17er   
Joi, 01 Iulie 2010 12:41

Copii abandonati au inca o sansa la o viata de familie, aceea de a fi incredintati spre crestere si ingrijire unei mame sociale, unei femei numita si mama de suflet. Mamele de profesie cum mai sunt numite aceste femei cu suflet mare, provin in cea mai mare parte din randul femeilor vaduve, divortate sau nemaritate. Sunt insa si femei casatorite, care au proprii lor copii dar care aleg, datorita dragostei pentru copii, sa devina mame de suflet pentru copii nedoriti de mamele lor biologigice.

Citeşte mai mult...
 
Nevoile copiilor cu dizabilitati PDF Imprimare Email
Drepturile copilului
Scris de punk17er   
Joi, 01 Iulie 2010 11:36

Copii cu dizabilitati sunt acei copii care trebuie sa beneficieze de nevoi speciale pentru a putea sa se dezvolte normal. Acesti copii, indiferent de ce handicap sufera,ca acesta este de natura mentala, emotionala sau fizica, au nevoie de asistenta de specialitate. Integrarea lor in societate este anevoioasa si modalitatile de integrare sunt diferite de la copil la copil, de la handicap la handicap. O necesitate a acestor copii sunt scolile speciale infiintate numai pentru copii cu dizabilitati, astfel oferinduli-se sansa la educatie.

Citeşte mai mult...
 
Infractionalitatea in randul copiilor minori PDF Imprimare Email
Drepturile copilului
Scris de punk17er   
Joi, 01 Iulie 2010 11:30

In ultimii ani se observa, in tara noastra, o crestere a ratei infractionalitatii in randul minorilor. Dupa cum bine se stie, fenomenul delicventei juvenile are la baza multiple cauze: de natura medicala, sociologice sau psihologice. Eu consider ca cei mai multi copii devin delicventi nu neaparat ca ar avea probleme de ordin psihologice ci mai mult datorita faptului ca, mediul social in care cresc este unul viciat. Lipsa de supraveghere atenta a parintilor si teribilismul varstei ii fac pe copii sa aleaga sa se invarta intr-un anturaj nesatos.

Citeşte mai mult...
 
Analfabetismul in randul copiilor PDF Imprimare Email
Drepturile copilului
Scris de punk17er   
Joi, 01 Iulie 2010 11:18

Daca inainte de 1989 exista o pondere mica de copii analfabeti, marea majoritate a acestora provenind din comunitatile de rromi, in prezent se inregistreaza o crestere majora a analfabetismului in randul copiilor. Lipsa unui loc de munca, a unui venit sigur, costurile deloc mici ale scolarizarii ii determina pe unii parinti sa nu-si trimita copii la scoala, preferand, ca inca de mici, sa-i trimita la munca. Cei mai multi copii analfabeti provin din mediul rural, din familii sarace care traiesc de pe-o zi pe alta si din comuntatile de rromi.

Citeşte mai mult...
 
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>

Pagina 1 din 2

Sondaje

Cati ani are copilul tau?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com