Home Indemnizatia pentru cresterea copilului
Indemnizatia pentru cresterea copilului
Indemnizatia pentru cresterea copilului PDF Imprimare Email
Indemnizatia pentru cresterea copilului
Scris de andreibitculescu   
Miercuri, 23 Martie 2011 07:31
Indemnizatia pentru cresterea copilului a precinuit timp de cativa ani o problema pentru proaspetele mamici, dar si pentru firmele la care sunt angajate acestea. Dupa cateva saptamani de dezbateri Ministerul Muncii a ales doua indemnizatii pentru cresterea copilului, insa acum acest Minister vrea sa modifice inca odata aceasta indemnizatie pentru cresterea copilului. Aceasta prevedere consta intr-o suma lunara de 200 lei acordata tuturor mamelor pentru primele trei nasteri. Cele care dovedesc faptul ca sunt la zi cu platile catre stat vor primi un plus de 600 lei le luna, ajungand la o suma de 800 lei pe luna.

Banii nu vor mai fi distribuiti salariatilor prin intermediul angajatorului, ceea ce simplifica foarte mult activitatea atat din partea firmelor cat si pentru proaspetii parinti.Exista cazuri in care mamele au reclamat angajatorul deoarece acesta conditioneaza aceasta indemnizatie pentru cresterea copilului cu orele suplimentare. Ceea ce inseamna ca angajatorul achita aceasta indemnizatia pentru cresterea copilului , dar forteaza mamele sa ramana peste programul initial prevazut doar ca sa achite aceasta suma pe care o acorda, desi indemnizatia vine de la stat nu de la angajator.

La alte firme mamele au avut alte probleme legate de indemnizatia pentru cresterea copilului si anume au avut parte de refuzul angajatorilor in acordarea acestor indemnizatii pentru cresterea copilului din motivul clasic si consacrat deja; lipsa banilor in companie. In prezent, desi indemnizatia pentru cresterea copilului este suportata de stat se plateste de catre angajator, care, abia la sfarsitul celor doi ani isi poate recupera banii.
 


Sondaje

Cati ani are copilul tau?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori şi 1 membru online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com