Home Ziua copilului Ziua copilului
Ziua copilului PDF Imprimare Email
Ziua copilului
Scris de andreibitculescu   
Miercuri, 23 Martie 2011 07:33
Prin gingasia lor copiii sunt usor de iubit. Nu poti sa nu ii iubesti. Calitatea sufletului copilului este nealterat. Ceea ce inseamna ca ei iubesc cu „sinceritate adevarata” . Aceasta sinceritatea si puritatea a lor ajunge sa ne impresioneze. Voia buna, surasul gingas al copiilor sadeste in noi speranta de mai bine. Copiii au reusit sa ne inspire pe noi toti, intr-o masura sau in alta.

Ziua copilului a fost mentionata prima data la Geneva la Conferinta Mondiala pentru Protejarea si Bunastarea Copiilor in august 1925, la care 54 de reprezentanti, din diferite tari, au adoptat Declaraþia pentru Protecþia Copilului. Dupa aceasta conferinta multe guverne au introdus „Ziua copilului” ca un alt eveniment la care sunt sarbatoriti copiii. In Turcia Ziua copilului a fost sarbatorita pentru prima data in data de 23 aprilie 1920. Ziua copilului (numita si Ziua internationala a copilului) este in multe tari un eveniment importat, atat pentru copii cat si pentru parinti. In Romania se sarbatoreste in data de 1 iunie.

Sarbatorirea zilei de 1 iunie se poate face si printr-o abordare conexa cu activitatile culturale ale copilului, de obicei mama lucreaza impreuna cu micutul puisor pentru diverse activitati amuzante (semne de carte, pe care cel mic le poate folosi la cartile sale) . Cum celor carora le place sa stea printre carti li se spune "Soarece de biblioteca", hai sa facem semne de carte cu infatisare de soricel, doar pentru a creste amuzamentul. In concluzie ziua de 1 Iunie nu este o sarbatoare ci este un eveniment important pentru familile care au cel putin un copil . Acesta nu este singurul motiv. Ziua de 1 Iunie se ridica la un nivel important deoarece aceasta este prima zi de vara.
 

Sondaje

Cati ani are copilul tau?
 

Vizitatori Online

Avem 2 vizitatori online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com